Gelelim konunun duygusal ve sosyal gelişim boyutuna.
🦋Özel okulların çocukları yalancı bir dünya ile muhatap ettiklerini düşünüyorum. Çocuklar, ticari kaygıları ön planda olduğundan kendilerine ayrıcalıklı bir dünya sunulan bu okullarda dünyadaki herkesi onlara sesini bile yükselt(e)meyen, uyarırken bile “acaba bu konu veliye ve oradan da yönetime nasıl gider” diye düşünürken çocuğun duygusal ve sosyal gelişimini baltalayan öğretmenleri ve/veya okul yöneticileri gibi insanlar gibi düşüneceklerdir.
🦋Gerçek dünyada karşılaştıkları insanların öyle olmadıklarını gördüklerinde de ne yapacaklarını bilemeyeceklerdir. Çünkü gördükleri dünya bu dünya değildir.
🦋Çocuklarımıza sıkıntısız bir yaşam sunmak, onların her problemini çözmek, önlerindeki her engeli kaldırmak, düşünerek ve muhakeme ederek karar verebilmelerini engellemek, “sen yorulma ben senin yerine düşünürüm, muhakeme ederim, çözerim, karar veririm” demek onlara yapabileceğimiz en büyük kötülüktür değerli veliler. EQ dediğimiz, günümüz dünyasında IQ’dan daha önemli bir zeka türü olan ve artık dünyada Apple, Google, Nasa gibi bir çok dev ve önemli firmaların eleman alımında ön planda tuttukları duygusal zeka gelişimini önemli ölçüde baltaladığını düşünüyorum özel okulların. Sunulan bu yalancı dünya çocuklarımızın sınırlarını bilmek, kendini doğru tanımak, karşısındaki insanın duygularını anlamak ve buna göre davranış modeli geliştirmek, ilişki yönetimi, sorun çözme becerileri gibi duygusal zekanın birçok bileşiminde gelişimini engellemektedir.
(YAZININ DEVAMI İÇİN TAKİPTE KALIN👈👈👈)